Om

Kontakt

Johanne Teglgård Olsen (f. 1993)
+45 22 16 60 04
joteol@dmjx.dk

Jeg er født i Aarhus og opvokset i de østjyske forstæder. I 2011 flyttede jeg tilbage til Aarhus og begyndte som frivillig fotograf i byens musik, kunst og undergrundsmiljø. Og gennem samarbejder med mange forskellige kunstnere og ikke mindst i mødet med mennesker, får jeg min største inspiration. Jeg bliver rørt og begejstret, når jeg får lov at fortælle deres historie.
I 2018 boede jeg seks måneder i Norge. Det var lige det afbræk og kuldechok jeg havde brug for, inden min start på fotojournalistik uddannelsen.  

Før i tiden har jeg stået med ét ben i kunsten og ét ben i journalistikken. For mig handler begge genre om historiefortælling og jeg har altid været nysgerrig på menneskers liv og kultur. Jeg synes at fotografi både er ærligt, men på samme tid manipulativt. Og jeg prøver at bruge det som redskab til at vise, fortolke og fortælle menneskers historie.

For mig handler alt i fotografi om lys og skygge. I udtrykket, i æstetikken, i historien. Jeg nyder at fortælle historier om almindelige mennesker, interessante steder, og hvad der rør sig i samfundet. Jeg har blandt andet lavet reportage, video og artikler, der fokuserer på køn og identitetsforståelsen i dag.  

Fotografiet er kommet som en naturlig forlængelse af mine yndlingsbeskæftigelser: spille guitar, synge, gå til koncerter og se på kunst. Jeg går til aktivt til demonstrationer og er betaget af poetry slam. Alt sammen noget jeg stadig bruger det meste af min fritid på. Og jeg elsker stadig min cubanske frimærkesamling, på trods af at den sjældent er fremme.